Подкрепата на ВМРО за новата Конституция е под въпрос. Това стана ясно от коментара на военния министър Красимир Каракачанов, който присъства на откриването на учебната година във Военната академия.

Каракачанов обаче изрази увереност, че новият парламентарен сезон ще приключи преди Коледа и ще гласува повече пари за отбрана и модернизация на армията.

Партията му има шест идеи, които за воеводите са фундаментални и настояват на тях. Герберите обаче имали обаче съображения против. Затова Каракачанов чака коалиционен съвет, за да се изяснят позициите по темата между партньорите във властта. Лидерът на ВМРО очаква да чуе аргументите на хората на Борисов.

Едностранно компромиси Каракачанов не иска да се правят.

И ВМРО с идеи за Конституцията, чували разума в протестите

И ВМРО с идеи за Конституцията, чували разума в протестите

Образование, задължително гласуване, донаборна служба, президентът да има право на законодателна инициатива

Иначе той е за президентска република, като припомни, че тези си идеи той е лансирал още по времето на президентите Петър Стоянов, Георги Първанов, Росен Плевнелиев.

Каракачанов иска референдум по предложенията на ВМРО. Той настоява да приключи гласуването за банкноти в гетата. Трябва да се укрепи семейството между мъж и жена, настоя още той и призова да не се пробутват в обществото "разни джендеризми".

Утре няма да подпишем проекта, ако не бъде съобразен с нашите предложения, категоричен бе Каракачанов. За смисъла от свикване на ВНС медиите трябвало да питат ГЕРБ.

Военният министър и лидер на ВМРО не изключва вариант и предсрочни избори.

Дончев призна, че трябвало да има по-добре подготвена нова Конституция

Дончев призна, че трябвало да има по-добре подготвена нова Конституция

Той зове за повече справедливост и подобряване на контакта между граждани и институции