"Вчера станаха ясно много неща. Първо, че ДПС не подкрепя ГЕРБ. За всички стана ясно, че приказките им за Велико народно събрание и нова Конституция за били празни. Какво се оказа, че всички са лъгали. Стана ясно за всички кои са сценаристите и какви са сценариите."

Това заяви премиерът Бойко Борисов във Видин.

Той инспектира ремонта на пътя между Монтана и Видин. Заедно със заместник-министър Николай Нанков и председателят на гражданската инициатива "Единни за промяна" Росица Кирова той обходим отсечката от Макреш до крайдунавския град.

Борисов се хвали: Направихме 7 магистрали 

Борисов се хвали: Направихме 7 магистрали 

Благодарение на новите пътища се откриват нови заводи, подчерта премиерът

"Искат пак да има "Кабинет Орешарски". Изиграха много хитър сценарии. Отидоха и подплашиха Ахмед Доган. И какво направиха - отново БСП, ДПС, Радев и олигархията заедно", добави премиерът.

Всеки юрист знае, че това, което предложихме ние, е проект на чернова, коментира Борисов.

120 гласа - ще ги съберем, убеден е Борисов относно нужната парламентарна подкрепа, която ГЕРБ трябва да получи от депутатите.

ДПС си оставило отворена врата за правителство на "националното обединение"

ДПС си оставило отворена врата за правителство на "националното обединение"

Според Илхан Андай от вчерашната позиция печели и Бойко Борисов

И за децата е ясно, че какъвто и да е проекта за нова конституция, ВНС може да промени абсолютно всичко в нея - от първата до последната страница, коментира още Борисов.

Попитан от медиите какво следва, ако не бъде събрана подкрепа за проекта, министър-председателят Бойко Борисов беше категоричен: "Работа".

На въпрос дали може да се очаква коалиция с партията на Слави Трифонов, на която Кирова е представител във Видин, премиерът обясни, че тя е жена, която се бори за исканията на гражданите и за постигане на техните желания. Но не можело да става въпрос за политическо партньорство.