Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.

Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцията на прокуратурата в президентството. Все още не се знае как ще продължи протеста. За него в изненадваща инициативата на управляващите за нова Конституция и свикване на Велико народно събрание. Асланов вижда политически пазарлък. За повечето хора има нещо генерално сбъркано в начина на правене на политика.

Доминиращата подкрепа е за оставката на правителството, заяви той. Увеличава се и броят на негласуващите, които не вярват в честността на вота. Всички парламентарно представени партии губят тренд в различна степен. Развръзката на отношенията между президента и премиера обаче ще е на изборите догодина.

60% от българите подкрепят протеста, под 40% вярват, че той води до оставка

60% от българите подкрепят протеста, под 40% вярват, че той води до оставка

5 сигурни партии влизат в парламента в проучването на "Тренд"

Анастас Стефанов от "Тренд" коментира, че за два месеца са се случили много неща, но с малка ефективност. Самото пребиваване във властта носи негативи, по мнението му.

Социологическите проучвания показват подкрепа за протеста. "Демократична България" безспорно е във възход, посочи Стефанов. Партията на Слави Трифонов получава подкрепа, въпреки че не е на протеста. Предстои да се види дали това ще се запази през есенния сезон.

ГЕРБ и БСП не били скачени съдове

ГЕРБ и БСП не били скачени съдове

Ниското доверие към парламента е притеснително, тъй като тази институция формира нашата представителна демокрация