От толкова много политически пумпали се обърках. Това обясни пред Нова телевизия лидерът на "Воля" Веселин Марешки по повод подписването му на проекта на ГЕРБ за промени в Конституцията и признанието му, че всъщност не го е чел.

Той се подразни на въпроса дали е изтъргувал подписите на партията си срещу концесията на плажа "Кабакум" и подчерта, че е нямало да се стигне до подписите на "Воля", ако преди това не се бяха подписали и от ВМРО, които уж казали, че няма да го направят. Никой обаче не задавал този въпрос на ВМРО, а него продължавали да го разпитват. Излиза, че Марешки се е разписал, а пък ВМРО - не, възнегодува той.

Лидерът на "Воля" припомни и че президентът Румен Радев още през ноември обявил, че започва широка консултация за промяна в Конституцията, а сега бил против. Затова самият Марешки се объркал от толкова "политически пумпали".

По негови думи за 4 години в политиката това бил най-големият му грях - че сутринта е казал едно за подписването, а вечерта е направил друго.

Марешки: Подписах проекта за Конституция на ГЕРБ, но не съм го чел

Марешки: Подписах проекта за Конституция на ГЕРБ, но не съм го чел

Подписът му бил жест към българите

Запитан дали вече все пак е прочел проекта на ГЕРБ, Марешки отново призна, че не го е направил и дори изрази недоумение защо трябва да го чете. "Моят подпис да не би да е променил нещо? Да не би да съм дал няколко месеца живот на правителството? Дадохме на хората право да дебатират", отсече той. Толкова ли било важно дали ще го прочете по негови думи.

На ДПС им разбрахме позицията в последната минута, ВМРО се въртяха наляво-надясно и накрая подписаха, а всички други, които казваха, че искат промяна в Конституцията, сега казаха, че не искат и българските граждани се объркаха, описа ситуацията Марешки.

Той обясни, че от "Воля" имат свой прочит на основния закон на страната. "Ние ще предложим нашите решения. ГЕРБ също имат техни, ще се радвам да чуя и тези на президента Радев", отбеляза той и обясни, че той не е най-всезнаещ по темата Конституция и не бил човекът, който да решава всички въпроси в държавата. Затова щял да се допита до юристи, които да го консултират, вместо да чете проекта на ГЕРБ. Няма да си губя времето с нещо, което не разбирам, категоричен бе Марешки.

Относно концесията на "Кабакум" той обясни, че се е явил на търг за плажа през 2009 г. "15 г. този плаж никой не го иска. Печелим на чист търг. По-скоро плащам услуга на държавата, хората са благодарни, защото вместо 10 лв. за чадър, плащат 2 лв", изтъкна той.

Шофьори в Пловдив зареждат на символични цени на бензиностанция на Марешки

Шофьори в Пловдив зареждат на символични цени на бензиностанция на Марешки

В знак на протест за това, че е подкрепил проектоконституцията на ГЕРБ, без да я прочете