През изминалото денонощие властта режисира провокации.

Това заяви президентът Румен Радев в обръщение към нацията. Това довело до несъразмерна сила от страна на органите на реда, според него.

Пред очите на българите се търгува подкрепа за нова Конституция, смята Румен Радев. Със силата на парите се правел опит да се гласува нов основен закон в полза на статуквото.

След малко и Борисов, и Радев остават без изход, предупреждава Райчев

След малко и Борисов, и Радев остават без изход, предупреждава Райчев

Велико народно събрание ще тласне държавата в хаос

Президентът критикува гласуваните 60-годишни концесии. 

Концесионират се плажове, обещават се постове, раздават се пари. Опитът да се прокара нелепа, но угодна за статуквото Конституция със силата на парите и под заслона на полицейски щитове е престъпно посегателство над бъдещето на България. Тези действия рискуват хвърлят страната в дългосрочна безизходица, подчерта държавният глава. 

Със серия от промени парламентът се опитвал да провали машинното гласуване, според него.

Радев призова за спокойствие протестиращите и полицията. Протестът бил единственото действие на хората срещу похитената българска демокрация. Отново президентът настоя за оставката на кабинета.

40 души са задържани при днешните протести

40 души са задържани при днешните протести

34 от тях са обвиняеми за престъпления от общ характер

Припомняме, по-рано стана ясно, че са били извозени 10 камиона с боклуци след вчерашния протест.

На днешното заседание левите защитиха протестиращите. БСП не се регистрираха за началото на днешното заседание, като дадоха заявка и в бъдеще кворумът да е ангажимент на управляващите партии.

От своя страна Тома Биков от ГЕРБ заяви, че президентът Румен Радев призовавал за радикализация на протеста и вчера тази радикализация се състояла. Партията заставала зад действията на полицията.

126 задържани при размириците на протеста снощи

126 задържани при размириците на протеста снощи

Ранени са 80 полицейски служители

Вътрешният министър Христо Терзийски докладва пред парламента за вчерашните ексцесии. Той обясни, че са били извадени жълти павета срещу полицаите. Пред Партийния дом е стоварена и слама, като е направен опит тя да бъде запалена.

От Столичната община събощиха, че при извършения оглед са установени около 6 кв м изкъртени жълти павета в района на пл. "Независимост" и бул. "Цар Освободител", както и изкъртени и счупени тротоарни плочки и бордюри.