Смисълът на стиснатия юмрук на протеста е сила и желание да бъдем заедно. Тази позиция изрази пред БНТ вицепрезидентът Илияна Йотова.

Този протест е на хората, които казват: "Така повече не може", подчерта тя.

Президентът спечели, защото избрал различен и дори шокиращ подход, по думите ѝ. Президентът Радев избра по-честен подход, не зад завесите, а пред завесите, изтъкна Йотова.

ГЕРБ сбраха 120 подписа и внасят Конституцията си

ГЕРБ сбраха 120 подписа и внасят Конституцията си

ГЕРБ, ОП, част от независимите депутати и част от "Воля"

Мостът между президенството и правителството отдавна бил изгорен. Още от началото на мандата нямало желание за комуникация.

Най-ценното на протеста е, че хората не са ръководени от партии, а от спонтанен гняв. Протестът не е партиен, той не е социален протест, мотото му е за справедливост, каза още вицепрезидентът. Голямата сила на протеста е, че е подкрепян от болшинството българи.

Йотова вижда страх от служебно правителство, което няма да е под влиянието на кабинета.

Нямаме право да се гаврим с Конституцията, категорична бе тя и попита защо управляващите не са се включили в срещите, които държавният глава инициира за промени в Конституцията в началото на годината. Според нея трябва да се подхожда внимателно към измененията в основния закон, за да няма ефекта на доминото.

Румен Радев обвини властта за режисура на провокациите

Румен Радев обвини властта за режисура на провокациите

Похищават държавността

Не пипайте Конституцията сякаш ще я изнасилвате, цитира тя думите на Гиньо Ганев.

Румен Радев не предлага президентска република, стана ясно от коментара й. Нов парламент, който е легитимен, трябва да дебатира Конституцията според Илияна Йотова.

Протестът успява, категорична е тя. Той успява, защото печели обществените симпатии, увери вицепрезидентът.

Имаме полуколабирала държава, по думите й. Имаме управление сякаш на инат, изтъкна Йотова.

65 дни на антиправителствени протести

65 дни на антиправителствени протести

Акцията отново е под наслов "Нас не ни е страх"

Тя е притеснена, че в европейските институции има остър език към страната ни.

Няма да може да се нормализира диалогът в страната, без да се мине през избори, смята още вицепрезидентът. Доскоро тя е била привърженик на експертния кабинет, но времето за такъв е изтекъл.

Йотова като вицепрезидент е със замразено партийни членство, но не ѝ е безразлично какво се случва в столетницата. Тя иска да я види стабилна и обединена.