ДПС няма сметка от избори през ноември, но партията си остави отворена врата към ГЕРБ за формулиране на нова позиция като национално отговорна и съставяне за правителство на "националното обединение".

Това може да се случи след 2 септември след разиграване на картите, прогнозира журналистът Илхан Андай в студиото на БТВ. Общата писта на ГЕРБ и ДПС е да няма предсрочни избори и да няма служебен кабинет на Румен Радев.

ДПС няма да подкрепи проекта за нова Конституция

ДПС няма да подкрепи проекта за нова Конституция

Това обяви лидерът Мустафа Карадайъ

Трябва да се разграничи исканията за свикване на ВНС и нова Конституция и искането за оставка на правителството на Бойко Борисов. В момента Борисов е доволен от решения на Движението за права и свободи, защото тогава щеше да потъне с тях. Паралелно с това и ДПС не се закачат към потъването на ГЕРБ и Борисов. От решението, огласено вчера, печели и ДПС, и Бойко Борисов.

Припомняме, че лидерът Мустафа Карадайъ вчера огласи позицията, че ДПС няма да подпише внасянето на нова Конституция на Република България и няма да гласува за свикване на Велико народно събрание - предложението на ГЕРБ.

Според Андай обаче ДПС не взима марки затова, че те вече години са смятани за врагове, а сега губят още гласове.

Доган заговори за рестарт на политическия модел - когато гражданското общество е готово

Доган заговори за рестарт на политическия модел - когато гражданското общество е готово

Какво ни дадоха тези 30 години от началото на Прехода?

Ако мълчанието на Доган беше злато, то сега мълчанието на ДПС е губещо, защото всеки вижда в ДПС злото и взаимно се обвиняват за другаруване с ДПС. ДПС изпада в ситуация на заразен с коронавирус организъм, но ако мълчанието облагодетелства ръководството, в районите и на място това са инкасирани загуби.

"Отвъд думите на Мустафа Карадайъ стоят лозунги за опозицията, но не и отваряне на идеята за предсрочни избори и "изритване" на ГЕРБ", разкри журналистът.

"След 2 септември ДПС ще отворят нова страница и може да излязат с различна позиция", завърши експертът.

ДПС няма да влезе в политическото блато

ДПС няма да влезе в политическото блато

Проблем на "Росенец" няма