Лидерът на БСП Корнелия Нинова видя тежка политическа, икономическа и социална криза. Виновникът е десетгодишното корумпирано и задкулисно управление на Бойко Борисов според нея.

За нея премиерът предлагал не промяна, а подмяна на Конституцията. Той унищожил правовата и социалната държава, а с предложенията не се решавал никой от проблемите. Протестът не намалява, а се увеличава, по думите й. Парламентарната криза остава, смята Нинова. Коалиционният партньор на ГЕРБ извивал ръцете на партньорите си.

Трудно събирате 120 подписи, а 160 са невъзможни, каза тя. БСП били гарант за правовия ред. БСП няма да даде нито един подпис за подмяната на ГЕРБ. Няма да позволим да посегнете на правовия ред, закани се Корнелия Нинова.

За ГЕРБ разделението е опасност, не възможност

За ГЕРБ разделението е опасност, не възможност

Никоя личност не можела да си присвоява народния суверенитет

За нея изход е машинното гласуване. Тя иска обединение в името на честни и справедливи искания. За нас този парламент в делегитимиран, обяви лидерът на червените. Правителството е с изчерпано доверие, допълни тя. Всеки ден оставане на власт задълбочава кризата, изтъкна Нинова.

Соцводачът видя обща цел между левите и хората навън. Бъдете активни, не агресивни, обърна се тя към хората на протестите. Да не допуснем ексцесии, поясни Нинова.

Червените няма да приемат проучвателен мандат след оставка на Борисов. Днес България има нужда от сигурност и стабилност, според нея.

Припомняме, в днешния ден от ГЕРБ обявиха, че ще внесат предложението си за нова Конституция, за което са им нужни първоначално 120 подписа на депутати. От ДПС вече обявиха, че няма да подкрепят инициативата на ГЕРБ, от БСП също са против. "Воля" също отхвърлиха възможността да дадат своите подписи.

Очаква се решението на коалиционните партньори от Обединените патриоти и независимите депутати, за да се започне или не процедурата по промяна на Основния закон и свикване на Велико народно събрание.

Румен Радев иска парламентът да не е обслужващ персонал на Борисов

Румен Радев иска парламентът да не е обслужващ персонал на Борисов

Ако не искате да чуете мен, чуйте вашите избиратели, които днес са отвън