БСП категорично остава на позицията си, че няма да се включи в събирането на необходимите 120-е подписа за внасяне на проекта за Конституция на ГЕРБ, нито в събирането на подкрепа за свикване на Велико Народно събрание.

Това заяви кандидатът за втори лидерски мандат на БСП Корнелия Нинова.

"Категорични сме, че този парламент и това правителство са изчерпани. На финала на този мандат, без сериозно обществено доверие, не може да обсъжда и решава този въпрос. Това не е промяна на модела, който се очаква от обществото, а подмяна на въпроса, за да се печели време от управляващите. Няма да станем съучастници в този процес", допълни кандидатът за председател на БСП.

Марешки имал информация, че БСП ще подкрепи ВНС

Марешки имал информация, че БСП ще подкрепи ВНС

След среща на Нинова с посланик на западна държава

Нинова отрече твърденията на лидера на "Воля" Веселин Марешки, че се е срещала със западен посланик и това ще промени мнението ѝ за ВНС.

Тя търси подкрепа и експертиза от депутатите на левицата, участвали в VII Велико народно събрание и подписали тогавашната Конституция.

По думите ѝ се търси широка обществена подкрепа, за да не се допусне промяна във вида, предлаган от ГЕРБ.

Караянчева имала подкрепа на депутати от БСП за новата Конституция

Караянчева имала подкрепа на депутати от БСП за новата Конституция

Никога не сме стояли на власт на всяка цена

Припомняме, че по-рано днес председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, заяви, че в БСП има депутати, които имали готовност да подкрепят Конституцията, предложена от управляващите.

Вчера по време на първите разговори за нова Конституция от ГЕРБ поясниха, че ще редактират първия си вариант и се разбраха с ВМРО. Малко по-късно съгласие получиха и от НФСБ, като независимите депутатите останаха да мислят. 

ГЕРБ редактират първия си проект на Конституция и се разбраха с ВМРО

ГЕРБ редактират първия си проект на Конституция и се разбраха с ВМРО

Това обяви Даниела Дариткова