Предложената Конституция от ГЕРБ е покана за разговор по темата. Това обясни в студиото на БНТ председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и посочи, че разговорите с парламентарните групи ще продължат. Припомняме, че вчера в Народното събрание се проведоха срещите с ВМРО, НФСБ и независимите депутати. От ДПС все още няма отговор, БСП отказаха разговори, а с "Воля" срещата предстои на 2 септември.

Партията предложила основа за нова Конституция. Все още не била изчистена процедурата по дебата за новата Конституция. Техническите проблеми в проекта на ГЕРБ ще бъдат изчистени, стана ясно от думите на парламентарния шеф. Радвам се, че този диалог започна, каза Караянчева. Този проект е начало, подчерта тя.

Кирилов: Две работни групи стоят зад предложението за нова Конституция

Кирилов: Две работни групи стоят зад предложението за нова Конституция

Министърът отказа да съобщи имената на авторите

Според нея в БСП има депутати, които имали готовност да подкрепят Конституцията, предложена от управляващите. Такива заявки били дадени в частни разговори с ГЕРБ.

Караянчева отсече, че партията не може да бъде обвинявана в задкулисие с ДПС. В смесените райони ГЕРБ е опозиция на ДПС. От нови избори няма да спечели държавата.

Идеята за нова Конституция - хитър ход на ГЕРБ

Идеята за нова Конституция - хитър ход на ГЕРБ

ГЕРБ ще спечели и от приемането, и от отхвърлянето на идеята

В момента най-подготвени за избори са именно ГЕРБ, а структурите на партията са в кондиция, по думите й. Никога не сме стояли на власт на всяка цена, допълни тя. ГЕРБ не се страхували от проверки, защото не са направили нищо лошо. Според нея предизборната кампания започнала много по-рано.

Президентът дискредитирал Народното събрание

Президентът дискредитирал Народното събрание

Дариткова е убедена, че рестарт на държавата не може да се случи със служебно правителство

Това да живееш в "Бояна" не те прави президент, захапа тя държавния глава. Президентът трябвало да е обединител на нацията, а не да бъде толкова остър.