Съпредседателят на Демократична България Христо Иванов настоява прокуратурата да публикува всички налични материали от проверката по записите, за които се твърди, че са с гласа на премиера Борисов.

По-рано днес беше съобщено, че прокуратурата е прекратила проверката по случая, тъй като не е установено престъпление.

"От медиите научавам, че по един от моите сигнали прокуратурата е съобщила, че, както се казва в класическия виц, "... а Баце излиза по бял панталон". Тъй като още не разполагаме със самото постановление, мога да кажа само, че ще го анализираме в дълбочина и ще атакуваме всяка непълнота в него." - коментира Иванов в профила си във Фейсбук.

Прокуратурата не откри престъпления по аудиозаписа на Борисов

Прокуратурата не откри престъпления по аудиозаписа на Борисов

Техническа експертиза установява "идентичност между съдържанието на записа и възпроизведения разговор в сигнала"

Той отбелязва, че в изявлението на прокуратурата липсва информация за това дали гласът е на Бойко Борисов:

"Прави, обаче, огромно впечатление, че не се коментира дали е установено дали това е гласът на Борисов. Още лятото от прокуратурата казаха, че ще правят експертиза и все още нищо, докато две международни експертизи установиха, че това е Борисов. Това има значение и за записа с разговора с Валентин Василиевич, който също е много интересен и е предмет на мой сигнал."

"Призовавам прокуратурата да публикува всички материали по проверката с оглед надделяващия обществен интерес и публичното заявление на Гешев, че ще правят така. Ще е много интересно да се запознаем с това какви въпроси са задавани и как е осигурена независимостта на проверяващия прокурор при наличието на конкретен интерес на неговия шеф Иван Гешев от изхода на тази проверка." - заключава съпредседателят на ДБ.