"България е сигурна и спокойна държава. България предлага качествен туристически продукт на добра цена." Това заяви министърът на туризма Христо Проданов по време на посещение в Германия, съобщава Министерството на туризма. Той проведе работна среща с Яна Шимке, член на германския Бундестаг и председател на комисията по туризъм. Проданов подчерта, че е наш приоритет да направим Германия пръв партньор по приходи от туризъм.

Сред темите на разговорите бяха последиците за туристическия сектор след ковид и войната в Украйна. "Правителството и бранша сме предприели необходимите мерки, за да се чувстват туристите спокойно при нас", каза министърът.

На среща с Бригите Гьорц-Майснер, президент на Германската СПА асоциация, управляваща минерални извори, министърът подчерта, че България е втората държава в Европа по наличие на минерални извори. Проданов заяви, че в тази връзка вижда голям потенциал в уелнес и СПА туризма в България.

Минералните извори в България са много и лековити. От далечни времена са известни техните ползи за лечение на различни заболявания. Имаме региони, като например Сандански и Странджа, които благоприятстват при лечението на белодробни заболявания", допълни министърът на туризма.

Дискутирано беше привлекателността на комбинирания туристически продукт. "България има възможност да предлага подобен продукт поради природните си дадености. Ще се радваме на по-задълбочени връзки между асоциациите ни, заяви още министър Проданов. Предстои сериозна работа в сферата на маркетинга и добре таргетираната реклама на немския пазар.

На срещата с Олаф Люке, главен управител на Германската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (DEHOGA Бранденбург), бяха обсъдени добрите практики на "Германската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите" като "Бранденбургското гостоприемство", печата за хотели и ресторантьори, както и помощта, която оказват на членовете си. "Знаем, че немският пазар има интерес към морския туризъм, но ние можем да му предоставим възможността да се възползва от качеството на продуктите и услугите ни целогодишно", припомни министър Проданов.

В срещите участваха също Илин Димитров, председател на Комисията по туризъм към Народното събрание, Тихомир Патарински, първи секретар на посолството и туристическо аташе в Берлин и Митко Василев, управител на Германо-българската индустриално-търговска камара.

Летният сезон няма да е катастрофален, обещава МТ

Летният сезон няма да е катастрофален, обещава МТ

Влогъри, блогъри и инфлуенсъри от съседни страни били включени в рекламната стратегия