От Алианса на либералите и демократите в Европа (АЛДЕ) обявиха с декларация, че ще наблюдават предсрочните избори в България на 14 ноември, съобщиха от ДПС.

Информацията е съобщена от председателя на ДПС Мустафа Карадайъ на брифинг пред журналисти в Брюксел, където беше на тридневно посещение. Предложението бе направено от Адриан Васкез Лазара, евродепутат (Ciudadanos), председател на Комисията по правни въпроси по време на срещата с председателя на ДПС Мустафа Карадайъ и евродепутатите от ДПС/Обнови Европа.

На срещата бе решено темата за нарушаването на гражданските и малцинствени права да бъде поставена на предстоящата среща на министрите на правосъдието на ЕС.

В рамките на своето посещение председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, заедно с евродепутатите от ДПС - Илхан Кючюк, Искра Михайлова и Атидже Алиева-Вели се срещнаха с евродепутати, комисари и български граждани, живеещи в Брюксел.

Част от срещите бяха с комисаря по управление при кризи в комисията "фон дер Лайен" Янез Ленарчич, Хилде Ваутманс, председател на Европейския либерален форум, Ги Верхофщадт, съпредседател на Изпълнителния съвет на Конференцията, председателя на "Обнови Европа" Дачиан Чолош, Ханс Фийлбриеф, държавен секретар по финансите на Кралство Нидерландия, Малик Азмани, ръководител на делегацията на VVD в ЕП и Ленарт Салеминк, международен секретар на VVD.

МВнР покани международни наблюдатели за предстоящите избори

МВнР покани международни наблюдатели за предстоящите избори

Ще са допълнителен гарант за честни избори