Въпреки нагласата на политическия елит да заметат провеждането на референдума за запазване на българския лев под килима, то такъв ще има. Това обяви организационният секретар и депутат от "Възраждане" Деян Николов на брифинг в Народното събрание.

Той обясни, че първоначално са били внесени в парламента над 600 000 подписа, като минала и процедура за проверка на подписите върху хартиените носители. Подписката била изпратена и в ГРАО и е започнала проверка на всички данни за подписите в референдума. Проверката дори е приключила и валидните подписи са над 470 000, с което можем да кажем, че референдум за запазване на българския лев ще има, доволен е Деян Николов.

Николов призова депутатите да спрат да се правят, че няма да има такава инициатива. Той се опасява, че новото ротационно правителство Денков/Габриел ще се опита да спре референдума, но от формацията на Костадин Костадинов са готови да противодействат и да ги спрат, ако има такива действия.

Половин милион подписа срещу еврото, референдумът ще е есента

Половин милион подписа срещу еврото, референдумът ще е есента

Костадин Костадинов иска референдумът да се проведе наесен

"Възраждане" изчакват официалния протокол от ГРАО, като до 7 юли Народното събрание е задължено да излезе с решение за референдума. 60% от българите искат да се запази българския лев, отчете Деян Николов и увери, че референдумът е законосъобразен.

"Възраждане" настояха да участват и в създаването на подкомисията в Народното събрание за установяване на всички факти и обстоятелства около снемането на депутатски имунитети.

Киселова: Вот 3 в 1 е възможен - парламентарен, местен и референдум

Киселова: Вот 3 в 1 е възможен - парламентарен, местен и референдум

Редовно правителство - под формата на сътрудничество