Възможна хипотеза е през есента българският избирател да се изправи пред поредни избори, но не какви да е, а три наведнъж - парламентарни, местни, съчетани и с референдума на "Възраждане", който предлага отлагане на приемането на еврото до 2043 година. Това мнение изрази пред бТВ конституционалистът доц. Наталия Киселова.

"При форсиране на процедурата по връчване на мандати (за съставяне на редовен кабинет) в края на юни може да има известно забавяне, което да доведе до съчетаването на местни и парламентарни избори. Дотогава е възможно и да е приключила процедурата по одобряване, евентуално, на искането за национален референдум за забавяне на въвеждане на еврото", каза тя пред bTV.

Киселова коментира и възможността ГЕРБ и лично експремиерът Бойко Борисов да инициират сформирането на кабинет със силите на "Промяната". Не особено оптимистична - по думите й Борисов е политик от миналото десетилетие.

Възраждане внесе 590 хил. подписа за отлагане на еврото

Възраждане внесе 590 хил. подписа за отлагане на еврото

Костадинов очаква атака и доноси от "Демократична България"

"Ако той си мисли, че ще лидира едно бъдещо правителство на съгласието - на първо място Германия, която беше негов основен партньор в европейските формати, вече не се управлява от Меркел... И на следващо място: според мен не трябва външнополитическият фактор - войната в Украйна, а вътрешнополитическият фактор - последиците от тази война във вътрешен план, да бъдат мислени като основа да се търси някаква форма на сътрудничество на управление. Защото войната е война, тя се води между други държави, България не участва и не трябва да бъде по-активна. Това е основният фактор, около който се обединяват и двете сили (ГЕРБ и ПП-ДБ) и който може да ги спои", анализира Киселова.

Не коалиция, а "сътрудничество" - това, очерта Киселова, като възможната хипотеза за сглобяване на евентуално редовно управление.