Над половин милион подписа са събрани за провеждане на референдум на партия "Възраждане" за запазване на българския лев и против въвеждане на еврото в България на българи от цял свят. Това съобщи лидерът Костадин Костадинов на пресконференция в БТА. Той уточни, че са събирани подписи в продължение на 11 седмици в целия свят - от Америка до Франция и Южна Америка и нито един подпис от Турция.

На път сме да направим най големия пробив от 30 г. насам и България е на път да каже не на няколко велики сили за Еврозоната, каза той на пресконференция в пресклуба на БТА.

Костадинов е категоричен, че този референдум ще бъде спечелен от българите. Подписката на "Възраждане" ще бъде внесена при администрацията на правителството между 6 и 9 април. Костадинов призова да се броят подписите реално, тъй като очаква фалшификация. За него "това е държавен преврат" и няма да го допусне. Вероятността за провеждане на референдума срещу еврото ще е наесен заедно с местните избори.

Възраждане събра близо 350 000 подписа за референдума за еврото

Възраждане събра близо 350 000 подписа за референдума за еврото

Референдум ще има, и ще го спечелим, категоричен е Костадин Костадинов

Костадин Костадинов коментира и очакванията си за резултата от изборите на 2 април - той не приема по-малко от 400 000 гласа за "Възраждане". Лидерът на партията знаел, че има "опити от страна на "Информационно обслужване" да фалшифицира изборните резултати. Затова утре влиза в държавното дружество, поканил е и ГЕРБ и БСП и имал потвърждение, че ще дойдат. Срещата ще е в 11.30 ч., а целта й председателят на дружеството Ивайло Филипов да бъде питан "дали ще работи на тъмно и докога ще продължава да бъде във фирмата". Костадинов иска Филипов да бъде разследван. В тази връзка той иска наблюдатели на "Възраждане" за изборите.

Предлагат партиите да бдят в Информационно обслужване на изборите

Предлагат партиите да бдят в Информационно обслужване на изборите

Инициативата е обосновавана с липса на доверие