"Движение България на гражданите" се готви за отделно явяване на Европейските избори. Председателят Димитър Делчев уточни, че форматът все още не е ясен. Той обаче е категоричен, че ДБГ няма да е заедно с "Демократична България", тъй като част от тях работели за "капсулиране".

Това избута СДС към ГЕРБ и слага прът в колелата на демократичното обединение, за което винаги сме настоявали, подчерта той.

Делчев увери, че ДБГ не са притеснени от отделното явяване, тъй като имат както идеи, така и местни лидери и нови лица, които били длъжни да покажат.

Борисов дава две места на СДС в евролистата
Обновена

Борисов дава две места на СДС в евролистата

Няма да има загуба на десни гласове, предстои разговор и с ДБГ

Лидерът на партията изрази съжаление за решението на СДС да се яви на европейските избори като част от листата на ГЕРБ.

Не разбирам как ръководството на СДС си легна като опозиционери и на сутринта се събути като част от властта, недоумява той. Според него моделът на ГЕРБ, към който се присъедини и СДС, гарантира на държавата вечен застой.

Борбата за постове и заплати винаги ще я има, но тя не изисква да даваш обещания на избирателите, в които никога не си вярвал, каза още Делчев. Било достатъчно просто да се направи впечатление на Борисов, според него.

ДБ: СДС избра ГЕРБ и обезсмисли партньорството ни

ДБ: СДС избра ГЕРБ и обезсмисли партньорството ни

Демократите се обявяват на опозиция и на ГЕРБ, и на парламентарната опозиция

Лидерът на ДБГ коментира и че все още очаква отговора на председателя на ЕНП дали приема поканата му да посети България, за да обсъдят изборите.

Припомняме, още вчера от "Демократична България" заявиха, че ако СДС изберат да се явят заедно с ГЕРБ на предстоящите евроизбори, партньорството им се обезсмисля.

На провелата се тази сутрин среща в централата на ГЕРБ стана ясно, че действително СДС ще обедини силите си с управляващата партия. Тогава премиерът Борисов обеща, че в общата листа ще има поне двама души от СДС.

СДС не изключват ГЕРБ за бъдеща коалиция

СДС не изключват ГЕРБ за бъдеща коалиция

Христов: СДС е най-близо идеологически с ДСБ