ВМРО в Хасково ще подкрепи кандидатурата за председател на партията на пловдивския кмет Славчо Атанасов.

От местната структура смятат, че досегашният председател Красимир Каракачанов носи отговорност за краха на ВМРО на тазгодишните парламентарни избори, за липсата на коалиционна и медийна политика, както и за неправилно използване на финансовите средства.

Припомняме, кандидатурата на кмета на Пловдив Славчо Атанасов за предстоящия извънреден конгрес бе първата, като тя получи подкрепата вече на ВМРО-младежи в Пловдив, Сливен и Нова Загора.

Другият известен засега кандидат е настоящият председател на партията Красимир Каракачанов, който я ръководи от нейното създаване през 90-те години до този момент.

Мотивите си членовете на МВРО в Хасково обясниха с неправилна политика на досегашното ръководство. Според тях партията има нужда от тотална промяна в начина на работа. Като факт те открояват, че все повече членове и симпатизанти се отдръпват.

От новото ръководство хасковското ВМРО ще очаква по-добра организация и контакти с останалите политически сили, както и по-добра работа с местните организации за следващите парламентарни избори.