Лидерът на партия "Воля" Веселин Марешки обвини председателя на БСП Корнелия Нинова в лъжа за това, че не е имала отговор на предложението си за лидерска среща, информираха от "Воля".

Корнелия Нинова: Съдете ме, осъдете ме, вкарайте ме в затвора

Корнелия Нинова: Съдете ме, осъдете ме, вкарайте ме в затвора

Соцлидерът иска народът да знае какво се случва в държавата

Повод на становището от Марешки е изпратеното от Нинова писмо до председателите на парламентарните групи за среща по темата за ревизия на приватизацията и изявлението й пред Нова телевизия, че " всички са се разбягали като мишоци" и никой не й е отговорил.

"Държа да се знае истината. От "Воля" й изпратихме писмен отговор още същия ден, в който получихме поканата й - 29 ноември 2017 г. В писмото подчертаваме, че сме готови за такава среща на 6 или 7 декември, както тя предлага. Ние сме категорични в позицията си, че трябва да бъдат осветени всички сделки на прехода", заяви Марешки.

Корнелия Нинова пита кой лъже и къде е господин Борисов

Корнелия Нинова пита кой лъже и къде е господин Борисов

Тя е готова да я разследват, но иска това и за останалите лидери

За да има коректно и ефективно партньорство в политиката, не трябва да има лъжи, убеден е Марешки. Разбирам усилията на г-жа Нинова да гради имидж на БСП като единствена алтернатива на ГЕРБ, но за нас всички, които са управлявали страната през прехода (някои сега са извън парламента, други са в него), са еднакво отговорни за ограбването на народа.

Те са виновни и за изпадането на България до положение на най-бедната държава в Европейския съюз - да няма достойни пенсии, да напускат лекарите, да е смазан малкият и среден бизнес, младежите да не виждат перспектива в Родината си, каза Марешки и обяви партията си за единствената реална алтернатива на статуквото и порочните управленски практики на прехода.