Пенсионерите ще получат допълнително 50 лева към и за месец май. От републиканския бюджет са пренасочени 104 400 000 лева. Добавките са за всички пенсионери независимо от размера на техните пенсии. Това стана ясно от думите на премиера в оставка Бойко Борисов по време на извънредното правителствено заседание, което се проведе днес чрез видеоконферентна връзка.

Беше подчертано, че близо година правителството осигурява добавката от 50 лева за възрастните хора и разходите за нея вече надхвърлят 1 милиард лева. Премиерът напомни, че в условията на пандемия подкрепа получават не само българските пенсионери, но и работещите на първа линия в борбата с COVID-19, както и бизнесът.

Добавката ще бъде изплатена на близо 2 100 000 пенсионери. Тази подкрепа за пенсионерите е част от пакета със социално-икономически мерки, които правителството реализира заради пандемията.

В рамките на днешното заседание правителството прие и друго решение, съгласно което Министерството на образованието и науката получава управлението върху имоти - публична държавна собственост, намиращи се в столичния район "Младост"

Общинари и военни обсъдиха имотите в столичната местност "Малка Коньовица"

Общинари и военни обсъдиха имотите в столичната местност "Малка Коньовица"

Няма проблем, ако от общината поискат, ще им дадат имотите

Досега имотите са управлявани от Министерството на отбраната и Министерството на културата. "Окрупняват се два терена за изграждането на френското училище "Виктор Юго" - един ангажимент, който сме поели към френската страна", каза министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.