"Отровното трио и гражданите" откриват платформата www.mutrivun.com. Тя е за наблюдение на изборите.

Мотивът на тримата лидери на сегашните антиправителствени протести - проф. Велислав Минеков, адв. Николай Хаджигенов и Арман Бабикян е, че всички трябва да бъдем пазители на изборните резултати, за да спрем измамите, манипулациите при броенето на бюлетините и опитите за купуване на гласове.

"Мутрите са във властта и точно те ще правят изборите. Достатъчни са 15 000 човека, разпределени в секциите в България, за да държим мутрите далеч от свещеното ни право на глас. Те са готови на всичко и ние трябва да изградим ЩИТ за честни избори", пишат от триото.

Румен Радев: Ваксинацията да не е определяща за изборите
Обновена

Румен Радев: Ваксинацията да не е определяща за изборите

Трябва да се научим да живеем с коронавируса, включително и да провеждаме избори

Те очакват набиране на наблюдатели, които ще следят изборния процес, преброяването на бюлетините, коректното вписване на резултатите в протоколите и след това да получат заверено копие от протокола на изборната секция.

Всеки наблюдател ще снима копието и ще го качи в специалното ни мобилно приложение "Дръж мутрите вън".

Целта е да обработят резултатите и да ги публикуват в реално време. В рамките на мрежа за партньорство с други извънпарламентарни сили, ще разменяме и сравняваме резултатите, пишат от Триото.

Обещават да поддържат екип от юристи, които да консултират и помагат при изпращане на сигнали за нарушения.

Правото ни на свободен вот е залегнало в Конституцията. Стигнахме до там сами да пазим правата си и ще го направим заедно, пишат от Триото.

Здравните власти показват план след президентския указ за датата на изборите
Обновена

Здравните власти показват план след президентския указ за датата на изборите

Епидемията е непредсказуема, предупредиха медиците

Припомняме, преди тях от "Демократична България" малко преди Рождество Христово започнаха националната кампания "Ти броиш". Те търсят 12 000 доброволци за опазване на вота.

"Обръщаме се към всеки, който иска да допринесе за това да има честни избори, независимо от партийни симпатии и антипатии - всеки може да се регистрира и ползва този инструмент. Усилието за наблюдение на вота е надпартийна задача, мотивираха се от ДБ.