И Делян Пеевски е скептичен за сглобка с ПП-ДБ след вота. Преди него отказ за съвместно управление дойде от Бойко Борисов. Като поредна лъжа от страна на ПП-ДБ Пеевски определи обвиненията им, че ДПС заедно с ГЕРБ е провалило плащанията по ПВУ.

Те саботираха всичко с това, че направиха да няма ротация, каза депутатът от ДПС пред медиите в Партийния дом.

За бъдещата сглобка Пеевски е категоричен, че ако аферата в Митниците се окаже истина, ДПС няма да има диалог с ПП-ДБ. Всичко, което видяхме, е чудовищно, подчерта той. Когато чукнат в google виждат за себе си цялата истина, каза още народният представител.

За трансфера на Елена Йончева от евродепутат от БСП към лисата на ДПС Пеевски каза, че лично той я е потърсил и поканил, защото била независим човек, който защитава свободата на медиите и хората. Ние винаги сме имали гражданска квота и смятам, че тя е един достоен човек за тази квота, обясни той. Ще й даде свобода да работи и срещу корупцията, каквато свобода са имали всички представители на ДПС.

За вчерашния скандал с Бойко Рашков и журналисти Пеевски заяви: "Този човек няма място в политиката, а видяхме къде има място - по трапезите със седналия пудел до него, който сигурно му пълни джоба с пачки." ДПС не вижда основания за оставката на Росен Желязков.

Борисов открехна вратата към аритметична коалиция

Борисов открехна вратата към аритметична коалиция

Едновременно намеква за възможно съвместно управление с ПП-ДБ, но и изключва това