"Възраждане" започват консултации с останалите партии, за да искат заедно оставката на Росен Желязков.

Костадин Костадинов сподели пред медиите в Партийния дом, че партията е възмутена от председателя на НС, защото днес не е позволил почитането в зала на арменския геноцид. А когато депутати спонтанно станали за почитта, той останал седнал на мястото си.

Костадинов не приема мотива, че не било кръгла годишнина и даде за пример как се почита другия голям геноцид- над евреите. Костадинов дори ще разговаря с ПП-ДБ, които преди време също поискаха оставката на Желязков, но остава скептичен, че сега ще се подпишат под искането на опозицията.

Припомняме, че освен "Възраждане" и ПП-ДБ, БСП също пискаха оставката на Росен Желязков, след като той издаде заповед, с която пресконференции, брифинги, срещи с журналисти, кръгли маси, дискусии и други подобни мероприятия с участието на външни лица в Народното събрание вече ще трябва да се организират с мотивирано предложение на председателя на съответната парламентарна група или парламентарната комисия във връзка с дейността им, до председателя на Народното събрание.

Заповедта беше издадена на 18 април, след като БСП съобщиха, че ще изнесат публичен доклад за от комисията за договора с Боташ. 

БСП иска оставката на Росен Желязков

БСП иска оставката на Росен Желязков

Росен Желязков не разбира защо