Пресконференции, брифинги, срещи с журналисти, кръгли маси, дискусии и други подобни мероприятия с участието на външни лица в Народното събрание вече ще трябва да се организират с мотивирано предложение на председателя на съответната парламентарна група или парламентарната комисия във връзка с дейността им, до председателя на Народното събрание.

Това е заповед на настоящия председател Росен Желязков, подписана днес и която се разпространява мълниеносно сред опозицията. Заповедта е за промяна на чл. 22 ал.7 от Правилника за работа на Народното събрание.

Тя идва обаче след като днес от БСП обявиха, че утре ще направят публичен доклада от комисията за договора с Боташ, който така и не влиза в дневния ред на Народното събрание въпреки настояването както на опозицията, така и на ПП-ДБ.

БСП вадят на светло договора с Боташ

БСП вадят на светло договора с Боташ

Утре левите ще направят представяне на Доклада от временната комисия пред медиите

Отделно на това днес от ПП-ДБ поискаха от Росен Желязков да свика заседание на комисията за Турски поток, която въпреки че беше гласувана, е без избран председател и не може да се събере. За разлика от нея, комисията за разследване на контрабандните канали в Митниците и евентуалното участие на Асен Василев в тях, която има председател, Тошко Йорданов, днес се събра на второ заседание в рамките на седмицата.

От ПП-ДБ анонсираха днес, че на първото заседание биха поканили да бъдат изслушани и представители на BG elves, които реално разполагат с копието на т.нар. Пътна карта за изграждане на Турски - Балкански поток, изтекли от електронната поща на секретарят на руския политик Бабаков.

Борисов няма притеснения и съмнения за "Балкански поток"

Борисов няма притеснения и съмнения за "Балкански поток"

Поставил България на газовата карта

Снимка 661756