И тази година "Продължаваме промяната" и "Демократична България" категорично се противопоставят срещу провеждането на "Луковмарш", както и срещу всяка друга форма на неонацизъм и профашизъм в България.

Партиите се обявиха против и осъждат всякакъв опит за провеждане на събития, които застрашават социалния мир, общочовешките ценности и достойнството на българите.

Кметът на София г-жа Йорданка Фандъкова, както и Столична Община да забранят "провеждането на шествие в защита на отречени от историята и правото идеологии, довели до едни от най-мрачните години в цялата европейска история", апелират от ПП и ДБ.

Подобни прояви на ксенофобия и език на омразата следва да бъдат изключени в името на демократичното настояще и бъдеще на България, смятат от партиите.

В българското общество няма място за провокации към насилие, пропагандиране на расизъм, антисемитизъм, хомофобия и сексизъм.

Припомняме, преди няколко дни БСП също се обяви против провеждането на "Луковмарш" и призова всички демократични партии да се противопоставят и ясно да заявят, че не приемат нито шествието, нито идеите на ген. Луков. 

Главният прокурор на среща с четири еврейски организации в САЩ

Главният прокурор на среща с четири еврейски организации в САЩ

След намесата на прокуратурата в последните три години Луковмарш в София не е имало