Спорове за комунизъм и атикомунизъм нажежиха сутрешното заседание на парламента. Спас Гърневски ядоса социалистите. Той реши да атакува Левицата на тема комунистическо минало.

Г-жо Нинова, онези от партиите, които в предизборната кампания заложиха на злост, реваншизъм, популизъм, съвсем закономерно загубиха. Народът ни е достатъчно зрял да прецени кой е гарант за европейското развитие на България, атакува той БСП. Хората знаят кой е наясно с ежедневните проблеми и кой предлага реални стъпки за тяхното решение. Не вашият "#Кой", а кой - премиерът, подчерта Гърневски.

Той изтъкна качествата на своя партиен водач. Освен безспорните си лидерски качества, той се утвърди и като истински държавник, смята герберът, който директно "захапа" лидера на БСП Корнелия Нинова. Докато яздихте черния жребец на мегдана и се изявявахте в ролята на Жана д'Арк с победно копие в ръка, докато плашехте народа, че ще бъдете следващия премиер, Бойко Борисов заяви: "Радвам, се че най-накрая и социалисти разбраха, че България има наследени от доста десетилетия тежки проблеми", заяви Спас Гърневски. Той припомни, че Борисов й предложил да е шеф на парламента.

Нинова не чула решение на КСНС за вътрешните проблеми

Нинова не чула решение на КСНС за вътрешните проблеми

Нинова е скептична, че правителството ще направи нещо

Гърневски взриви обстановката в зала, припомняйки черното комунистическо минало на социалистите, лагерите и мъченията. В отговор на думите му Антон Кутев реагира: "18 депутати от ГЕРБ са били членове на БКП, що се криете бе, вдигнете ръце", реагира червеният Антон Кутев. Той и Корнелия Нинова никога не са членували БКП, обаче Бойко Борисов, Цецка Цачева и още 18 души от ПГ на ГЕРБ са членували, по думите на Кутев.

Всяко едно решение на България може да има и лява, и дясна част, убеден е Кутев. "След 25 години преход ние трябва да търсим левите решения. Не съм говорил за лагерите, както не съм говорил за безочието на хората, които сменят по пет политически сили", заяви още той.

Социалистът коментира, че баща му е бил почтен човек и е бил заклет комунист. Аз се гордея с това, изтъкна Кутев и обяви, че няма да се отрече от него.

В тази тема се намеси и ДПС. От партията почетоха масовото изселване и насилствена смяна на имената. Сменени са личните документи на над 800 000 души, обясни лидерът Мустафа Карадайъ. Сменени са имената на покойници, унищожени са мюсюлмански гробища. От движението настояха тези събития да получат своята историческа оценка.

Иначе партията искала стабилност в държавата. Искаме сигурност за всички български граждани, а не на отряд шегобийци, изтъкна Крадайъ. Независимо от нашите предупреждения днес място във властта имат тези, които в програмата си обещават разбиване на капсулирането на циганските гета и турскоговорящите региони, да се подпомага доброволното ограничаване на раждаемостта за тези региони чрез безплатно предлагане на противозачатъчни средства и гинекологична помощ, захапа той патриотите.

ДПС организира скандала с нацистките поздрави, разследвал Каракачанов

ДПС организира скандала с нацистките поздрави, разследвал Каракачанов

Не приемали, че българските патриоти били във властта

Във властта са лица, които извършиха атака по време на молитва, лица с нацистки поздрав, с шеговито обяснение на същия вицепремиер. Даже и той лично си правил такива снимки в "Бухенвалт" пред труповете на милиони евреи, демократи, роми, социалисти - цинично и брутално, недоволен е лидерът на ДПС.

Искрен Веселинов от ОП видя в думите му яд, че партията няма достъп до властта и няма как да краде държавни блага.