БСП биха подкрепили вот на недоверие към кабинета. Това стана ясно от коментара на червения депутат Георги Гьоков в кулоарите на Народното събрание.

За каквато и да поискат вот на недоверие "Воля", все ще са в правото си, обяви той по повод изявлението на лидера на "Воля" Веселин Марешки от днес по-рано, който призова премиера Борисов да подава оставка без да чака протеста на 11 септември. 

За три месеца управление се натвориха скандали - то не бяха суджуци, саниране, изтъкна социалистът. Във всички посоки, в които може да се поиска вот на недоверие, бихме го подкрепили и то има за какво да се поиска вот на недоверие, обясни Гьоков. Той е убеден, че вече е дошло времето за това

Марешки готов да подкрепи вот на недоверие

Марешки готов да подкрепи вот на недоверие

Всички партии в НС - част от "политическата проституция". Само "Воля" не е в "оргията"

По всяко време е време за вот на недоверие, заяви червеният депутат.

Изчакахме да минат стоте дни управление, сега ще анализираме какво са направили и не са направили, и може би, и ние ще поискаме вот на недоверие, информира той.
Още повече, че сега сме 80 души в ПГ и ще ни бъде много по-лесно да търсим съмишленици, отколкото в предния парламент, убеден е Георги Гьоков.

"Вълкът козината си мени, но нравът - не. ГЕРБ си мени партньорите във властта, но политиката си - не", коментира още социалистът.

ДПС може и да склони за вот на недоверие

ДПС може и да склони за вот на недоверие

Партията е категорична, че кабинетът нищо не е свършил.

Новият политически и парламентарен сезон започва с не много уверени закани за вот на недоверие от страна на всички опозиционни партии в парламента. Освен от страна на БСП и "Воля", такива намерения бяха изказани и от представители на ДПС. Въпреки това всички намерения се конкретизират не до внасяне на вот на недоверие и конкретика - по коя тема, а политическите субекти търсят засега чий вот на недоверие да подкрепят.