Управляващите имат едно виждане, което не е хомогенно и между премиера и неговият екип се получава едно разминаване. Това заяви евродепутатът от ДПС и председател на АЛДЕ Илхан Кючюк по БТВ.

Гражданите ще кажат кой трябва да управлява страната. Не може да имаме такова отношение спрямо РСМ, да нямаме ясен облик, не може да се отнасяме така към бизнеса и българските граждани, обясни Кючюк. ДПС винаги са готови за избори, като той не поддържа тезата, че заради кризата не могат да се провеждат избори.

Според него важните въпроси трябва да минават през професионализма на МВнР. Всичко останало не било плодотворно и не било в правилната посока. Ясно е, че няма ясна позиция за Северна Македония, не успяхме да изградим такава през последните месеци, изтъкна Кючюк и добави, че смисълът на политиката е да обединява идеи. Трябва да се направи така, че и България, и Северна Македония да се чувстват добре в средата, в която живеят, настоя евродепутатът.

Пленарна зала ще реши съдбата на актуализацията

Пленарна зала ще реши съдбата на актуализацията

Тримата депутати на ИТН гласуваха "въздържал се"

По думите му кое е предателство - да успее България да наложи политика и да направи, така че двата народа да бъдат близки? Това би било успех, а не предателство, смята Кючюк. Не е време да се правят силни биографии, а да се потърсят здравите сили и да се потърси решение ,което да бъде одобрено и от София, и от Скопие, настоя евродепутатът от ДПС.

"Теодора Генчовска влезе с относително добро желание за решаване на въпроса, но определени препъни камъни и различията в коалицията, които не ѝ дадоха възможност да разгърне потенциала си", коментира Кючюк. Според него има желание Скопие да впише българите в Конституцията си.