Пленарна зала ще реши съдбата на актуализацията на бюджета на Асен Василев.

Бюджетната комисия не прие ремонта на макрорамката. 11 депутати гласуваха "за", 8 от опозицията "против" и тримата депутати от ИТН гласуваха "въздържал се". Така не се събра мнозинство в подкрепа на актуализацията.

Венко Сабрутев от ПП поиска да се посочи кои парламентарни групи са спънали актуализацията. И при прегласуването резултатът остана същият. Пленарна зала ще реши, обяви председателят на бюджетната комисия Любомир Каримански.

Асен Василев: ЕК ще одобри нулевата ставка за горивата

Асен Василев: ЕК ще одобри нулевата ставка за горивата

Асен Василев в сблъсък с Ваня Григорова на бюджетна комисия

Припомняме, че без много спорове депутатите от комисията приеха актуализираните бюджети на Държавното обществено осигуряване и на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). Както заяви вчера лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов депутатите му ще подкрепят актуализирания бюджет в социалната му част. Така и депутатите подкрепиха тази част, но гласуваха "въздържал се" по макрорамката.

Парламентът събра кворум на ръба

Парламентът събра кворум на ръба

Не присъства нито един депутат от ГЕРБ/СДС

Преди заседанието по частта за актуализацията на бюджета депутатите дискутираха приемането на еврото и влизането на страната ни в Еврозоната. Там, както се видя, особени противоречия няма и всички партии, които доскоро участваха в четворната коалиция, категорично подкрепят процеса на присъединяването ни към клуба на богатите.