Искането на прокуратурата да се свали имунитета на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов означава, че има доказателства за обвинение. Това заяви пред БиТиВи адвокат Людмил Рангелов. Винаги може да се стигне до разследвания и прокуратурата често започва и такива, които нямат перспективата да приключват с успех в съда, посочи адвокат Рангелов. Каквото и действие да предприеме прокуратурата, няма начин да приключи с успешен съдебен акт, сигурен е адвокат Рангелов, според когото такива обвинения са дела "бухалки" и наказателни акции срещу някого, които не издържат в съда и падат.

Бившият министър на земеделието Мехмед Дикме добави, че нищо извънредно не се е случило с искането на имунитета на народен представител. Народното събрание не е свещена крава, за да не се иска имунитетът на конкретен депутат. Въпросът е защо сега се повдигат обвиненията на Борисов, а не отпреди 5-6 месеца или една година, подчерта бившият министър на земеделието. Ако Борисов има малко акъл, трябва да преглътне всичко и да се направи правителство, за да се реши институционалната криза, настоя той.

Прокуратурата поиска имунитета на Бойко Борисов

Прокуратурата поиска имунитета на Бойко Борисов

Заради "Барселонагейт"

Мехмед Дикме не е виждал такава омраза от страна на държавен глава при връчването на мандат за съставяне на правителство. Най-много се краде, когато има служебен кабинет и когато има нестабилна политическа ситуация, посочи той.

Според него записът, който бе пуснат от Радостин Василев, е нещо като детска приказка. ДПС е партия, която заслужава да бъде в управлението, но с настоящето ръководство няма да бъде желан партньор, изтъкна Мехмед Дикме.

Бившият външен министър Асен Агов добави, че всичко е свързано да не се състави правителство с цел да се продължи единовластието на Румен Радев. Трябва да има правителство с ясен срок на годност с проверка на службите, нормален преглед през конкурси на цялата държавна администрация. Фигурата на Бойко Борисов може да бъде от помощ на усилията за съставяне на правителство с цел да не предизвика допълнителна криза, коментира Агов.

Той смята, че президентът Румен Радев ще загуби играта, която играе.

Протест пред президентството срещу Румен Радев

Протест пред президентството срещу Румен Радев

Присъстват и представители на ПП

Има някаква кампанийност с поредната намеса на прокуратурата в политическа живот. Подобна кампанийност сме виждали и назад в годините, но подобни производства никога не са стигали до успешен процесуален край, коментира казуса от вчера и Андрей Янкулов, старши експерт от Антикорупционния фонд.

По думите му повече от ясно е, че няма воля в прокуратурата да се разплете и казусът с "Осемте джуджета". Прокуратурата би трябвало да използва този повод, за да си изчисти къщичката, а не да прави кампанийни мероприятия, с които отново да остане в сянката, коментира още Андрей Янкулов.