С писмо група общественици поискали да бъде номиниран за европарламента бившият военен министър и лидер на БЗНС Николай Ненчев за независим евродепутат. Информацията бе съобщена от БЗНС.

Писмото било получено в Управителния съвет на Съюза. В него се призовава да бъде създаден Инициативен комитет и членовете на БЗНС да подкрепят комитета, който да номинира Николай Ненчев.

"Днес искаме да предложим на българските избиратели за кандидат именно вашия лидер който е доказал, че притежава необходимите за това качества и възможности. Нещо повече - той не е представител на статуквото и не е кадър на червеното задкулисие. Николай Ненчев никога не се е възползвал от облагите на комунистическия режим и продължава да е трън в очите на червената олигархия", пишело в писмото.

Авторите му са уверени, че Ненчев няма да изневери на българите, изстрадали дълго европейската мечта, и ще отстоява докрай демократичните принципи в тези най-трудни за Европейския съюз години. Те смятат, че Николай Ненчев ще бъде разпознат като доказан десен кандидат, който ще представлява достойно българските избиратели в новия Европейски парламент и в групата на Европейската народна партия, се казва в писмото, в което повечето изречения са възклицателни.

От БЗНС свикват разширен Управителен съвет на 23 март 2019 г. На заседанието ще решат формата и начина за участие на БЗНС в предстоящите избори на 26 май 2019 г.