"Ние знаем, че България е една много безопасна страна, но е изправена пред някои предизвикателства". Така генералният секретар на Интерпол Юрген Щок похвали страната ни във връзка с честването на 30-годишнината от възстановяване на членството на България в глобалната орнигазация.

Щок благодари на правителството на премиера Бойко Борисов за активното участие на страната ни в Интерпол. Сред предизвикателствата, пред които е изправена България, по думите на генералния секретар на Интерпол, са чуждестранни бойци, които използват България като транзитна, за да се придвижват към други страни от Европейския съюз.

Младен Маринов призова младите полицаи да трупат опит от Интерпол

Младен Маринов призова младите полицаи да трупат опит от Интерпол

Той подчерта, че безценна е била помощта на Интерпол в разследването на терористичния атентат в Сарафово

Второто предизвикателство, което Щок посочи, са организираните криминални групи, които използват България като транзитна държава. Той похвали страната ни, че е една от 20-те най-активни дръжави в организацията от общо 194 държавни представители. По думите на Щок България активно използва базата данни на Интерпол, като обменя и предоставя информация.

"България оказва подкрепа на Интерпол и по този начин гарантира сигурността на други държави в региона. От своя страна Интерпол помага на България в нейните усилия в бората срещу престъпността", завърши Юрген Щок.

Борисов похвали България пред шефа на Интерпол

Борисов похвали България пред шефа на Интерпол

Премиерът оцени високо проведените у нас обучения