Нивата на стокообмен между България и Иран от 80-те години могат да бъдат постигнати отново. Това коментира премиерът Борисов по време на разговора си в Техеран с председателя на парламента д-р Али Лариджани.

Премиерът ни припомня, че в онези години стокообменът е надхвърлял 500 млн. щ. д., докато сега той е около 150-160 млн. щ. д. годишно.

Борисов е разказал на Лариджани за вчерашните си разговори с президента Роухани, определяйки ги като изключително полезни за българия, изразявайки надеждата си да са били полезни и за иранската страна

Вярваме, че като член на ЕС страната ни представлява интерес за Иран с разположението си на пътя на транзита на ирански стоки за Европа и евентуално – на нови енергийни проекти, изтъква още Борисов.

Лариджани е потвърдил желанието на страната си за задълбочаване на отношенията с България в сферата на икономиката, туризма, енергетиката и културата.

В разговора между Борисов и Лариджани е отбелязано, че България е пример за толерантност между различните религии. Премиерът ни е изтъкнал, че българският народ е миролюбив и християни и мюсюлмани у нас живеят заедно и напълно равноправно участват в политическия и социалния живот.