Група общински съветници внесоха искане в общинския съвет в Стрелча за отстраняването на временно изпълняващия кмет на общината Неделка Фингарова, назначила за свой заместник отстранения досегашен кмет Стойно Чачов, съобщава БНР.

Припомняме, кметските правомощия на Чачов бяха предсрочно прекратени от общинската избирателна комисия заради притежание на фирма, която не е заличил в законния срок. Решението бе потвърдено от Върховния административен съд преди 10 дни.

Общинският съветник Иван Радев обясни, че внесеното предложение е било блокирано от поддръжниците на Чачов в местния парламент.

Отстраненият кмет на Стрелча стана зам.-кмет на общината

Отстраненият кмет на Стрелча стана зам.-кмет на общината

Назначението му е със заповед на временно изпълняващия кмет на Стрелча Неделка Фингарова

"Това е въпрос на натиск - натискат се общински съветници, натиск върху хората, които работят в общинска администрация - всички ги е страх; заплахи, включително и срещу мен, за разправа, защото Стойно Чачов си е кмет", заяви той.

По думи на Радев, Чачов "нито за миг не е изпускал юздите на общината". Той е категоричен, че ситуацията назначеният за временно изпълняващ длъжността кмет да назначи отстранения кмет за свой заместник е без аналог.

Тук вече трябва инстанциите да се сезират, категоричен е Радев.