Само мнозинството в Народното събрание има полза от тиха опозиция. Това заяви заместник-председателят на "Има такъв народ" (ИТН) Ивайло Вълчев пред БиТиВи за скандала с разпределението на парламентарните комисии.

ИТН напуснали вчера пленарна зала заради това, че ръководствата на комисиите са договорени и разпределени по начин, който не е правилен. Разпределението на комисиите трябва да се случва по пропорционален принцип, посочи Вълчев.

В Министерски съвет са се разположили главните сили на ПП-ДБ, а в парламента ще се случва това, което смята да диктува ГЕРБ-СДС. При така създалото се мнозинство в пленарна зала на Народното събрание имат достатъчно много хора, за да могат да гласуват това, което сметнат за нужно, коментира Вълчев. Мнозинството, което действа единно и взима общо коалиционни и партийни решения, в него има и разумни хора, които не са склонни да се поддават на такава политика и се опитват да действат разумно, добави той.

По думите му мнението на ИТН не се различава много, както при разпределението на комисиите. Договорки са постигнати и за БНБ, като там няма да има дебат, който може да промени нещо, посочи Ивайло Вълчев и добави, че ИТН най-вероятно няма да подкрепят Димитър Радев за нов мандат като управител на Народната банка.

Ивайло Вълчев разкритикува още, че бюджетът на финансовия министър Асен Василев е силно пожелателен и авантюристичен. Формацията на Слави Трифонов ще направи предложения между първо и второ четене в бюджета.

ИТН ще подкрепят третата военна помощ за Украйна със старите руски БТР-и.

"Възраждане", БСП и ИТН напуснаха зала заради комисиите
Обновена

"Възраждане", БСП и ИТН напуснаха зала заради комисиите

Депутатите се скараха за разпределянето на председателските и зам.-председателските места на парламентарните комисии в НС