Днес парламентарните групи на ПП/ДБ, ГЕРБ/СДС и ДПС ще предложат страната ни да изпрати трета военна помощ, която да дойде от резервите на МВР със 100 бронирани бойни машини на Украйна. Това заяви пред БиТиВи депутатът от ПП/ДБ Ивайло Мирчев.

По думите му украинците са доказали, че могат да правят всичко с това, което получат. Тези бойни машини са отпаднали от употреба и не са излизали от складовете на МВР, уточни Мирчев, който очаква България да получи американска помощ, за да може да засилим своята армия.

Ивайло Мирчев коментира, че за последните 16 месеца Украйна е инвестирала в българската икономика 5 млрд. лв. До края на годината средствата в българската хазна от Украйна могат да станат и 7 млрд. лв. Очертава се втори пакет, който Министерство на отбраната подготвя и там тепърва предстои военният министър Тодор Тагарев да даде подробности, очаква Мирчев. Досега България не е изпращала бронирани машини на Украйна.

Парламентарната група на ПП/ДБ все още няма решение дали да подкрепи кандидатът за БНБ на ГЕРБ/СДС Димитър Радев. На една страница сме с Димитър Радев относно Еврозоната, каза Мирчев. Тепърва предстоят дискусии във формацията и за председател на Сметната палата, като от ПП/ДБ ще предложат кандидат за Сметната палата. За всички регулатори има достатъчно кандидати, но трябва да има механизъм, по който да бъдат излъчвани и изслушвани, обясни депутатът.

Трябва да има баланс в разпределението на комисиите в Народното събрание, настоя Ивайо Мирчев.

Атанас Запрянов: Даваме боеприпаси на Украйна, след като получим нови

Атанас Запрянов: Даваме боеприпаси на Украйна, след като получим нови

Българската армия няма да остане без боеприпаси