Това, че Народното събрание и по-конкретно 3-те партии, партньори на "Има такъв народ" "Продължаваме промяната", БСП и "Демократична България" не подкрепиха избора на Любомир Каримански за гуверньор на БНБ не е условие за бъдещето на коалицията. Това се разбра от думите на председателят на парламентарната група на партията на Трифонов Тошко Иванов на брифинг в кулоарите на Народното събрание.

"Ние, за разлика от нашите коалиционни партньори, не сме си позволявали да залагаме едно нещо, за сметка на друго. Изборът за БНБ беше извън коалиционното споразумение, изборът е такъв, какъвто е, моралните уроци си ги научихме", лаконичен бе в началото на брифинга, посветен на казуса с парите за пътища Йорданов.

Пред News.bg депутатът от ИТН Станислав Балабанов потвърди думите на втория човек в партията.

"Днес парламентът изрази своята демократична позиция за БНБ, разбира се, ще има и още процедури. Ние ще продължим да защитаваме хората си и да водим битки. Историята е показала, че когато всички са срещу нас, ние обикновено побеждаваме. Така че има много по-тежки неща, с които ще се сблъскаме през следващите седмици", каза народният представител.

НС извика Теодора Генчовска в петък да отговаря за РСМ

НС извика Теодора Генчовска в петък да отговаря за РСМ

Искането идва след изказване на германския външен министър

Вкратце - "червени линии" са тези, записани в коалиционното споразумение и най-вече македонският въпрос.

"Идва и Македония. Това е нещо, записано много ясно в коалиционното споразумение. И тук наистина ще се води битка да защитим българските национални интереси и те да не бъдат продадени за жълти стотинки", категоричен е Балабанов.

"Сигналите от министър-председателя в последните седмици са противоречиви. Надявам се да ревизират позицията си, но ако не го направят, наистина ще водим битка за това да защитим българските интереси. Като казваме червени линии, Македония е такава", добави депутатът.