Докато Кирил Петков и Асен Василев са част от "Продължаваме промяната" няма как "Има такъв народ" да водят преговори с формацията. В това бе категоричен на въпрос на News.bg председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов. В понеделник след връчването на мандата кандидатът за премиер на ПП/ДБ Николай Денков заяви, че ще инициира разговори за подкрепа на проектокабинета с всички партии в парламента.

"На разговори с държавни изменници няма как да стъпим. Ако Кирил Петков и Асен Василев бъдат разкарани от Промяната и си понесат законовите последствия, с някаква друга "Промяна" може да говорим, с тази - не", каза Йорданов.

Не може да се търси компромис с хора, които в прав текст заявяват, че ще нарушават законите, смята той. "Това е морално укоримо." ИТН вече така или иначе имат решение, че няма да подкрепят правителство с втория мандат.

Народният представител предложи и формула за излизане от политическата криза - експертен кабинет между всички партии без ПП/ДБ с третия мандат. Припомняме, че подобно предложение направи и депутатът от ГЕРБ Делян Добрев.

Вторият човек в партията на Трифонов коментира и изявлението на Мария Габриел, че разговорите между ГЕРБ и ПП/ДБ не са в "ледникова епоха". "Това е решение на ГЕРБ, в което не можем да се бъркаме. От наша гледна точка това е слабо решение и показва слабост."

За да не стигнем до ледена епоха - Габриел с ултиматум

За да не стигнем до ледена епоха - Габриел с ултиматум

Да бъдат преосмислени форматът, съставът, личностите, моделът, принципите и доверието...