Има такъв народ има готовност за участие в разговори и няма да затвори нито една врата, преди да види какво стои зад нея. Това заяви пред БНР депутатът от ИТН Ивайло Вълчев.

Той посочи, че до този момент партията е имала две срещи с ГЕРБ, но конкретни разговори за съставяне на правителство не са водени. Важно е какви принципи ще предложи този, който ще държи мандата. Бихме искали да видим правителство, което да не показва лицето на една партия или коалиция, а да показва желание за справяне с проблемите на страната, уточни Вълчев.

По думите му ИТН не биха застанали зад проектоправителството, предложено от ПП-ДБ. С връчването на първия мандат и с подновяването на разговорите възможности би трябвало да се появят, стига тези, които ще носят първия мандат да започнат да излъчват послания - ясни и устойчиви във времето, поне със срок от 24 до 72 часа, поясни той.

Според него моделът "ГЕРБ" е модел на срастване на властта с бизнеса и с влиянието върху медиите, независимо коя партия го прилага.

По отношение на законът за референдумите Вълчев заяви, че у нас той е по-скоро рестриктивен документ, който отказва хората. По думите му ИТН ще се опитат да променят това. Темата на допитването - за промяна на държавното устройство от парламентарна към президентска република, остава отворена, каза още той.

ИТН иска обща програма, ако има кабинет

ИТН иска обща програма, ако има кабинет

Партията на Слави Трифоново определи преговорите на ГЕРБ с ПП/ДБ за странни