По отношение на Конституцията извънредното заседание ще бъде във вторник. Ние от ИТН ще протестираме, за да спрем гласуването в зала. Няма да допуснем да се проведе гласуването в зала и ще бъдем пред трибуната на НС в знак на демократичен граждански протест. Няма сила, която да ни изгони. Това заяви пред БНР депутатът от ИТН Станислав Балабанов.

По думите му дори промените в Основният закон да бъдат приети, те ще бъдат спрени от Конституционния съд. Той подчерта, че нито един конституционен експерт не е дал положително становище за промените.

Не може "некомпетентни политици да вкарват предложения и да ползват Народното събрание като фабрика за техните извратени икономически мечти, изповядвайки идеята за промяна в Конституцията, която да е по тяхно подобие, категоричен бе Балабанов. Той посочи, че до момента сглобката е изпрала имиджа и на Бойко Борисов, и на Делян Пеевски.

Според народният представител има връзка между конституционните промени и бързането с попълването на състава на Конституционния съд.

По отношение на финансите в държавата той заяви, че предстои да се приеме скандален бюджет. По думите му бюджетът е на база огромни заеми. За 2 години, откакто Асен Василев прави бюджети, външният ни дълг е нараснал с 20 млрд. лв., подчерта той. Балабанов уточни, че ИТН няма да подкрепи бюджета.

Той посочи, че днешното заседание на НС се е провалило заради снощния банкет на ДПС. Според него едни предсрочни избори ще бъдат много оздравителни. Балабанов изтъкна, че по-срамно нещо от този парламент не е имало.

Депутатът подчерта, че казусът с Паметника на съветската армия трябва да бъде решен с референдум. Всички паметници са там, където им е мястото. Те са част от историята такава, каквато се е случила, каза още той.

Опозицията с условие: Конституцията, МОЧА или нови избори

Опозицията с условие: Конституцията, МОЧА или нови избори

"Възраждане" и ИТН продължават с протеста си в пленарна зала