Обидно е, когато се обръщат към парламентарните групи на "Демократична България" и БСП и ги канят на разговори, а към нас се обръщат към отделни народни представители. Това заяви пред bTV Ива Митева от "Има такъв народ".

По нейни думи натискът върху депутати, търсенето на депутати и лъжата се възприемат като нормалност за разлика от говоренето на истината, последователността в действията и спазването на Конституцията и законите.

Митева посочи, че през тези дни са звънели и на самата нея, но тя отклонила разговора. Обадил й се лично дори Кирил Петков. Тя обясни, че му е вдигнала телефона и се разговаряла с него.

Слави Трифонов потвърди: Натискът над депутатите от ИТН продължава

Слави Трифонов потвърди: Натискът над депутатите от ИТН продължава

Аз в последните 30 години съвременна история на политическия живот за такова нещо не съм чувал, посочи партийният лидер

"Искат да се видим, да говорим, да ни обяснят някои неща. Казват, че трябва да вярваме, че те са промяната и са искрени в поведението, а че ние не сме на страната на истината. Аз не го вярвам. Когато се убедя, че това е така, съм заявила, че ще напусна парламентарната група и Народното събрание", подчерта Митева.

Според нея е грозно и непочтено депутатите да се притискат и обработват по този начин.

"От колеги разбрах, че се използват семействата им, че те се търсят някакви факти, с които да се уязвят. Не е красиво", категорична бе тя и изрази надежда до последно ИТН да останат единни.

И независимите говорят с колеги от ИТН, но не ги притискат

И независимите говорят с колеги от ИТН, но не ги притискат

Резултатът от разговорите ще се види на самото гласуване