Не е изключено и други депутати от "Има такъв народ" да подкрепят правителството на Асен Василев. Това смята независимият депутат Георги Георгиев - един от напусналите "Има такъв народ".

Не само хора от екипа на Василев и Петков, а и независимите депутати се обаждали на колегите си от ИТН. "И ние говорим с тях. Не ги притискаме. По-скоро разговорите са те да си решат по съвест", увери Георгиев, но уточни, че резултатът от разговорите ще се види на самото гласуване.

Слави Трифонов потвърди: Натискът над депутатите от ИТН продължава

Слави Трифонов потвърди: Натискът над депутатите от ИТН продължава

Аз в последните 30 години съвременна история на политическия живот за такова нещо не съм чувал, посочи партийният лидер

По думите му Виктория Василева, един от двигателите на парламентарната група на "Има такъв народ", а и на самата партия, също е била "на косъм" да напусне. "Възможно беше и тя да е с нас, но в един момент се отдръпна", каза Георгиев. Припомняме, че миналата седмица самата Василев обяви, че след гласуването на бюджета напуска парламента. Тя обаче не посочи конкретни причини на недоволство от политиката на партията, а обоснова решението си с изпълнен личен ангажимент.

На въпрос дали е разговаряно и с Елена Гунчева, също вече независим депутат, но отцепник от "Възраждане", Георгиев заяви, че няма контакт с нея.

Независимите депутати държат ПП в шах за кабинет до петък

Независимите депутати държат ПП в шах за кабинет до петък

"Безусловна подкрепа няма"

Шестимата независими депутати вероятно ще подкрепят предложеното от "Продължаваме Промяната" правителство. "Вчера имахме първата среща, на нея поставихме няколко конкретни теми, които да станат част от програмата, която ще се пише. На база на предварителните разговори и съгласието, което постигнахме по тези теми, по-скоро ще подкрепим правителството", заяви Георгиев.

Той обясни, че първата тема е била ядрената енергетиката. "Ние казахме, че държим на изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй". Асен Василев потвърди, че се работи по тази тема. Вървят разговори с Гърция да изкупува за 30 години напред ток", каза Георгиев.

Втората тема е била борбата с корупцията и смяната на ръководството на КПКОНПИ и промяна на закона. Независимите депутати са поискали още ускоряване на реформата в съдебната власт и въвеждане на механизма за контрол на главния прокурор. Поставен е бил въпросът и с разузнавателните служби.

Асен Василев сигурен, че ще състави кабинет, за ИТН вратата е затворена

Асен Василев сигурен, че ще състави кабинет, за ИТН вратата е затворена

Утре ще се проведе среща за съставяне на правителство с независимите депутати