"Лукойл" трябва да бъде под оперативен контрол на държавата, за да се защити максимално българският интерес.". Това заяви в ефира на БНР народният представител от Демократична България Ивайло Мирчев.

По думите му Представителят на държавата, Красимир Първанов, досега не е пратил нито един отчет до българското правителство. Според Мирчев няма никакви индикации, че той си върши работата.

Представителят на държавата Красимир Първанов е представител на т.нар. златна акция, а оперативната комуникация с него минава през министъра на енергетиката, посочи депутатът.

Той заяви, че в Румъния са имали същия проблем с рафинерията на Лукойл, но компанията вече плаща данъци. Според Ивайло Мирчев подозренията са, че у нас "част от държавните институции са били прилично стимулирани от различни лица", но това няма как да се докаже.

Народният представител коментира и темата за цените на горивата в страната. Според него цените в България могат да станат доста по-ниски. Той посочи, че за това е нужна реформа в данъчните складове.

Мирчев засегна и темата за предстоящия вот на недоверие. По думите му задачата на премиера е да осигури подкрепа. "Ако не бъде осигурена, отговорността за това, което ще се случи оттук нататък в България, е на новата коалиция.", каза още той.

Демократична България иска смяна на КЗК

Демократична България иска смяна на КЗК

Имат 4 предложения за по-ниски цени на горивата