Комплексът "Камчия" е едно прекрасно място, подарено на московската община от България. Той се използва за влияние в страната и прокарване на руски интереси. Това заяви пред БиТиВи депутатът от ПП/ДБ Ивайло Мирчев.

Той подчерта, че не просто иска страната ни да си върне "Камчия", а да има справедливост. По думите му България през годините е подарявало множество имоти на Русия, за част от които няма документи. Имотите на Русия са повече от тези на САЩ, Китай и Великобритания взети заедно, поясни депутатът.

Мирчев посочи, че със внесеният от ПП/ДБ законопроект за замразяването на руски имоти у нас се цели да се изпълни европейски регламент. Той заяви, че ако се стигне до замразяване, активите ще бъдат продадени на търг, а средствата от продажбата ще се предоставят на Украйна. Народният представител допълни, че в некоалицията няма разногласие по темата.

По отношение на регулаторите той изтъкна, че работещи регулатори у нас няма, с изключение на БНБ. Според него трябва да има ясен механизъм за избор на членове на тези органи. Той поясни, че такъв ще има съвсем скоро. По думите му не трябва да има съмнение какви хора влизат на съответните позиции. Мирчев е категоричен, че ПП/ДБ няма да влезе в непрозрачен механизъм.

Относно пътя на Копринката депутатът поясни, че темата е била повдигната още в предишния парламент. Той посочи, че е имало сигнали до президентството. Мирчев заяви, че нито прокуратурата, нито президента обаче са предприели нещо във връзка със сигналите, което е притеснително.

Ивайло Мирчев коментира и убийството на Мартин Божанов - Нотаруиса. Според него мутренските времена не се връщат, защото те не са си отишли.

ДБ не бързат толкова с регулаторите, колкото притеснения Кирил Петков

ДБ не бързат толкова с регулаторите, колкото притеснения Кирил Петков

Според Ивайло Мирчев първо трябва да се уточни механизмът за промяната в състава им