Компромисите за съставяне на правителство си струваха заради завръщането на България в евро-атлантическия път, заради това, че ще станем свидетели вероятно и на приемане в Шенген и в еврозоната. Това заяви пред БНР депутатът от ПП/ДБ Ивайло Мирчев.

Той посочи, че целите на правителството са да реформира армията и специалните служби, както и да реализира конституционната реформа на прокуратурата. Според Мирчев това е огромен риск, който управляващите са поели.

По думите му е изключително важно бюджетният дефицит да влезе в рамките на 3%. Като ключово той определи и повишението на заплатите. Трудно е всички да бъдат удовлетворени, това ще предизвика определено негодувание. Страната има ясни приоритети. Бюджетът не е много рестриктивен по отношение на заплатите, поясни депутатът.

Мирчев коментира и продажбата на реакторите за АЕЦ "Белене" на Украйна. Той подчерта, че "Белене" никога не е бил възможен проект. Русия е под санкции. Освен това там е земетръсна зона и на такава не може да се строи атомна електроцентрала. Въпреки това има едно корпоративно енергийно лоби, което продължава да настоява за "Белене"... Ние имаме копче, нямаме балтон. Украинците имат балтон, нямат копче, допълни Мирчев.

Маркет Линкс: 22% е одобрението за кабинетът Денков-Габриел

Маркет Линкс: 22% е одобрението за кабинетът Денков-Габриел

Според 28 процента от българите правителството ще се задържи на власт до местните избори