Едва ли ще има преконфигуриране на правителството преди ротацията. Това заяви пред БНТ депутатът от ПП/ДБ Ивайло Мирчев.

По думите му никой от участниците в тази конфигурация няма усещането, че партиите в сглобката се харесват. Според него хората очакват лидерство и да има кой да преведе страната през кризите.

Единственото, което ни вълнува е да си свършим работата по приоритетите, които сме заявили, поясни Мирчев.

Той подчерта, че превеждането на страната през кризите е по-важно от борбата за министерските кресла. Голяма част от администрацията е назначавана включително по времето на ГЕРБ. Когато ГЕРБ казват, че нямат нищо общо с това правителство, звучи меко казано странно, защото те имат доста силно влияние, добави Мирчев.

Народният представител посочи, че единственият представител на Демократична България в изпълнителната власт е правосъдния министър Атанас Славов, който е сложен на поста, за да гарантира конституционните промени.

В момента, в който конституционните промени на някой му хрумне да ги опраска, Атанас Славов си тръгва. Това има "Демократична България". Нямаме никакви други министри, нямаме някой, на който по специфичен начин да се проявява в самото правителство, допълни той.

Голяма част от правителството се гради на авторитета на Николай Денков и Мария Габриел, каза още Мирчев.

Смяна на министри в кабинета Денков - с ротацията през март 2024 г.

Смяна на министри в кабинета Денков - с ротацията през март 2024 г.

Премиерът не е съгласен и за промени в бюджета и отпадане на дерогацията сега