Смени на министри в правителството няма да има до ротацията през март. Това заяви пред журналисти премиерът Николай Денков, цитиран от БНТ, Нова телевизия и bTV.

Министър-председателят не вижда каква промяна може да бъде направена в така наречената сглобка между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.

Денков коментира и представените от финансовия министър Асен Василев параметри на Бюджет 2024. Той беше категоричен, че бюджетът ще бъде внесен в Народното събрание в сегашния си вид, а впоследствие депутатите ще решат какво да гласуват.

Премиерът обяви също, че дерогацията за България за внос на руски петрол няма да отпадне до март. Според Николай Денков към момента рафинерията в Бургас изпълнява всички законови изисквания и е направила необходимите според тях плащания. На критиките на от страна на депутата от ГЕРБ и председател на енергийната комисия в парламента Делян Добрев, че от дерогацията печели само Кремъл, премиерът отговори, че тя е издействана в края на предишното редовно правителство, а след него е имало служебен кабинет. "През януари, именно под ръководството на г-н Делян Добрев беше приет закон, който очевидно не работи. Според мен г-н Добрев се опитва да прехвърли проблема за това, че е направил неработещ закон върху правителство, което съществува от пет месеца", каза той.

Министър-председателят коментира също, че исканията по отношение на бюджета са противоречиви. За обвиненията от страна на Бойко Борисов за корупция той посочи, че не приема упреци от ГЕРБ в тази посока.

ГЕРБ дава още един шанс на ПП/ДБ за продължаване на съвместното управление

ГЕРБ дава още един шанс на ПП/ДБ за продължаване на съвместното управление

Две неща могат да ги изкарат от властта - бюджетът и корупцията

По думите му е предвиден фонд от 1 млрд. лв за общините, но пари трябва да се дават срещу конкретни проекти.

"Ние също настояваме за справедливо разпределение. Според нас пари трябва да се дават там, където има полза за хората, справедливо доколкото чух вчера е дайте на този , този, и този кмет, и не питайте за какво ще се дават парите. Аз съм сигурен, че накрая ще се намери решение, защото ние също искаме да има средства за всички общини", коментира Николай Денков.

С Асен Василев България няма да влезе в еврозоната, сигурни в ГЕРБ

С Асен Василев България няма да влезе в еврозоната, сигурни в ГЕРБ

Даниел Митов: Стъпките ни са в посока запазване на управлението