"Оставката на Калина Константинова не стои на дневен ред". Това заяви в ефира на БиТиВи депутатът от Демократична България Ивайло Мирчев. Призиви за оставката на вицепремиера се появиха след нейното видеообръщение за разселването на украинските бежанци.

По думите на Мирчев трябва да се отнасяме с повече разбиране към хората, бягащи от войната.

Народният представител коментира и темата за Македония. Той заяви, че няма промяна в позицията на правителството за РСМ.

Мирчев засегна и темата за вчерашния коалиционен съвет. По думите му на срещата е била уточнена част от методологията по антикризисните мерки, които трябва да влязат в сила от 1 юли. Той бе категоричен, че има единомислие и по отношение на актуализацията на бюджета.

Депутатът коментира и проектозаконът, който предвижда бонуси за тези, които докладват за укриване на данъци. Според него трябва да се прецизира какво точно се цели с отстъпката за даване на сигнали за укрити данъци, която обмислят от "Продължаваме промяната".

Мирчев направи коментар и по темата за "Лукойл". По думите му "Лукойл" ще успее да работи с различен от руския петрол, държавата трябва да поеме определен тип мониторинг, за да си възстанови функциите там. Народният представител добави, че Тази седмица ДБ ще внесе разширение на комисията, която разглежда казуса със спирането на руския газ, да бъде разширен обхвата ѝ и да се включи дейността на "Лукойл".

"Ние идваме!" искат оставката на Калина Константинова

"Ние идваме!" искат оставката на Калина Константинова

Според тях оставката на заместник министър-председателя е въпрос на морална съвместимост.