Заради съмнение, че на вчерашното заседание са гласували с ГЕРБ и ДПС, 5-6 депутати от "Величие" могат да бъдат изключени. Това заяви Ивелин Михайлов, собственик на "Исторически парк", водещо лице в партията, който обаче не е народен представител, на събор край с. Неофит Рилски, съобщи "24 часа".

Той уточни, че има разцепление в партията и вчерашното гласуване (за постоянните и времените комисии - бел.ред.) е било предателство, като той е говорил с част от депутатите във "Величие" - една част от казали, че нямали да направят такова нещо, но друга част са посочили, че това е политика.

Първа словесна схватка между "Възраждане" и "Величие"
Обновена

Първа словесна схватка между "Възраждане" и "Величие"

Цончо Ганев обвини "Величие", че са секта

За да съществува една партия й трябват най-малко 10 депутати, а в момента "Величие" имат 14. Ако се изключат 6 души, това означава, че партията се разпада и ако те гласуват с ГЕРБ и ДПС се получава мнозинство от 121 гласа и възможност да се състави правителство.

Михайлов също заяви, че иска лична среща с Бойко Борисов и Делян Пеевски за публични преговори.

Относно проверките всичките фирми на Михайлов, той е заявил, че искал и той да проверява и е казал, че има и заплаха за живота му, за която службите знаят. Но на въпроса от кого идва за заплахата, Ивелин Михайлов е дал лаконичен отговор, че в България има само две институции, които могат да заплашват.

Николай Марков се оплака от натиск от три партии, но не каза кои

Николай Марков се оплака от натиск от три партии, но не каза кои

"Величие" няма да подкрепят нито първия, нито втория, нито третия мандат за съставяне на правителство