Проверка на фирмите на Ивелин Михайлов - свързан с партия "Величие" и създател на "Исторически парк", е започнала Националната агенция по приходите. 

Това съобщи шефът на НАП Румен Спецов, цитиран от БТА, който заявява, че лично е разпоредил проверки на фирми на Михайлов. Те са по подадени сигнали. Проверката няма да е само на Ивелин Михайлов, но и спрямо други лица, които стоят зад тази партия.

Вече има образувани производства по подадени сигнали отпреди няколко месеца за наличие на финансови схеми и измами. Сигналите са от времето преди предизборната кампания. 

По думите обаче на Спецов по тези производства се работи, но все още няма резултати.

Изпълнителният директор на НАП поясни, че фирмите на Михайлов имат натрупани данъчни задължения.

Припомняме, че прокуратурата започна провурка още през 2019 година на "Исторически парк", но така и до този момент не бе публично оповестено какъв е разултатът от тази проверка. 

Кои са "Величие"?

Кои са "Величие"?

В централния софийски 24 МИР водач на "Величие" е популярният певец Етиен Леви

Припомняме, че Ивелин Михайлов не беше част от листите на партията на предстоящите избори. Също така се знае, че не е и формален председател на партията - като това личи и от сайта на самата формация, където все още стои информацията, че неин председател е Албена Пекова. Има новина, публикувана април месец, че Пекова е заменена от Николай Марков. Именно с Николай Марков, Михайлов излезе сутринта на 10 юни като представител на политическата партия, която изгря с резултатите от изборите на 9 юни. 

Стартовият им резултат е 99 852 души, с който при ниската избирателна активност стават най-малката парламентарна група в Народното събрание.